Mat og markeder


Spanias lokale utendørsmarkeder er en opplevelse i seg selv. Her finner du et yrende liv av folk som selger alt mulig forskjellig. Mest mat og ting til hus og hjem, men også klær, sko og annet. I Valencia-regionen har hver eneste lille by med respekt for seg selv et utendørsmarked.

Det er her du finner den aller beste kvaliteten på frukt og grønt. Kanskje er ikke all mat like «pen» som i supermarkedene, men når det kommer til stort utvalg av sunn og god mat til svært trivelige priser, er markedene uslålige. Gode tilbud på kjøtt, ost, vin og nøtter fra lokale firmaer finner man også. Prøv produktene fra småleverandører i distriktet, de er ofte fantastisk gode!

Torrevieja sies å ha et av Europas største utendørsmarkeder, et marked som har blitt enda større siden det flyttet lenger fra bykjernen til et bedre og mer åpent sted nær byens flotte idrettsanlegg. Der er det både lettere å komme seg til og fra og å gå rundt inne på selve markedsplassen.


Det gamle markedet var trangt og til tider plaget av  lommetyverier. Folk gikk og stod i kø og det var lett å ”komme borti” andre om man var uoppmerksom et øyeblikk. Den nye markedsplassen derimot har brede og oversiktlige markedsgater med langt større plass for både selgere og kunder så problemet med «de langfingrede» er nå som å gå i en hvilken som helst annen butikk. Skulle du være uheldig, finnes det uniformert lokalpoliti (policia local) på markedene som du kan be om hjelp.


Det er satt opp busser til og fra flere av markedene på Costa Blanca. Vi skal skrive litt mer om det ved senere anledning.


Markedene åpner tidlig: ca kl 8 om morgenen og stenger kl 14. Kommer du etter klokken 13, kan det hende enkelte boder er i ferd med å pakke sammen, men du kan også finne de virkelige gode tilbudene når det nærmer seg stengetid.


Her er en oversikt over noen av utendørsmarkedene i og rundt Torrevieja og hvilke ukedager de har åpent. Vær obs på  endringer i forbindelse med nasjonale og lokale helligdager siden man gjerne flytter markedsdagen til dagen før om markedsdagen faller på en helligdag.


Markedene har gjerne små kafeer der man kan sitte nedpå og få seg litt mat, kaffe etc. når man føler for å ta en pust i shoppingen og nyte solen før man fortsetter eller tar turen hjemover.

Oliven

Kommentarer

  1. Meget bra å ha en oversikt over markeder i lokalområdet. Takk for den.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, fint du synes at materialet er nyttig! Da gjør vi riktige ting! Ha en god dag!

      Slett

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på å høre fra deg!