Reiselivsmessen: Stor interesse for Costa Blanca!


Internett og sosiale medier er fantastisk — men ingenting slår å møte folk ansikt til ansikt. Det samme syntes tydeligvis de 42.000 menneskene som besøkte Reiselivsmessen i Oslo i løpet av de tre dagene arrangementet varte.

Oliven & Poteter var på plass på årets messe. Vi noterte oss at Spania nok en gang var godt representert. Ikke minst var det gledelig å se så mange representanter for Costa Blanca, herunder lokale turistmyndigheter, reisebyråer, eiendomsmeglere, boligutbyggere og hoteller. Vi merket oss også tilbydere av ulike helsetjenester og sykehus. Norske skoler i Spania var på plass for å svare på spørsmål fra besøkende med barn og unge som kunne tenke seg å tilbringe lengre perioder i Spania.



Oliven & Poteter snakket med nøkkelpersoner fra Torreviejas turistkontor som blant annet fortalte om nye tilbud innen økoturisme, naturopplevelser  og de gode helsevirkningene av de kjente saltsjøene rundt Torrevieja. Vi møtte eiendomsmeglere og utbyggere som rapporterte nytt fra det lokale og regionale eiendomsmarkedet.

Går du med tanker om å kjøpe eget på Costa Blanca? Da er det erfaringsmessig en god ide å oppsøke flere meglere slik at du danner deg et mest mulig korrekt bilde av hva som rører seg i det lokale eiendomsmarkedet. Skal du ha en bolig du vil trives i til en bra pris, er lokalkunnskap alfa og omega. Reiselivsmessen er en mulighet til å rekke over mange meglere og byggefirmaer i løpet av en dag.

Oliven & Poteter traff også representanter for den norske skolen i Rojales som tilbyr godkjent grunnskole og videregående opplæring på norsk. Billigere enn kanskje mange tror å ta seg et eller flere skoleår i Spania.




Fra den norske skolen i Rojales, www.dnsr.no.


Torrevieja har som kjent to moderne sykehus. Representanter fra det privateide Quirónsalud Torrevieja hadde tatt veien til årets Reiselivsmesse for å fortelle om sitt tilbud til skandinaver. Sykehuset tilbyr blant annet tolketjenester på skandinaviske språk og engelsk slik at man unngår misforståelser mellom pasient og lege.

Både nye og erfarne Spania-farere flokket seg rundt årets spanske paviljong, likevel var det ikke vanskelig å få tid på tomannshånd med eksperter og representanter for organisasjoner og firmaer. Mange har tydeligvis merket seg at messer gir en sjelden anledning: Her får du svar på akkurat de spørsmålene du måtte ha og det tilbys råd og ideer til nye eventyr som passer til deg og dine.

Gikk du glipp av messa i Oslo? I februar er det fortsatt mulig å besøke Reiselivsmessen i ”mini-format” i Stavanger, Tønsberg og Bergen. Dette er arrangementer som bare varer en dag. Med 20-30 utstillere er de adskillig mindre enn Reislelivsmessen i Oslo. Det blir ingen egen spansk paviljong på disse arrangementene, men selskaper som selger eiendom i Spania vil være på plass for de som overveier kjøp av hus eller leilighet.

For en oversikt over utstillere og annen informasjon om kommende reiselivsdager, se følgende linker:




Her er hele listen over utstillere på Oslo-messen: http://reiselivsmessen.no/oslo/?page_id=134

Oliven & Poteter

Kommentarer