Gode Black Friday salg på flybilletter

Black Friday er dagen etter den amerikanske høytiden Thanksgiving, som i USA feires hvert år på den fjerde torsdagen i november. Pussig nok har vi europeere tatt over tradisjonen med at ”dagen derpå” er årets store handledag. Det kan man jo synes hva man vil om, men for oss som liker å reise, byr dagene mellom Black Friday og påfølgende mandag (kalt Cyber Monday), utvilsomt på godbiter. Skal du fly mellom Skandinavia og Spania de nærmeste månedene, kan det derfor være lurt å slå til på billetter de nærmeste dagene.

(Foto: Norwegian, www.media.uk.norwegian.com)

Oliven & Poteter snakket denne uken med markedsdirektør i Norwegian, Stine Steffensen Børke, som lover ”årets beste priser” fra i dag, fredag 23. november, og fire dager fremover. I følge Steffensen Børke vil rabattene gjelde på alle de drøyt 500 rutene og 150 destinasjonene Norwegian tilbyr i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika.

Den prisbevisste vil i følge Steffensen Børke finne Black Friday rabatter på opptil 30 prosent på korte distanser, som inkluderer reiser innen Europa - for eksempel mellom Spania og Skandinavia - og opptil 15 prosent avslag på selskapets langdistanseruter.

Du finner ruter og priser på www.norwegian.no, www.norwegian.com/se/, www.norwegian.com/dk/.

(Foto: Ryanair, www.corporate.ryanair.com)


Oliven & Poteter har også spurt Ryanair om selskapets rabatter i forbindelse med Black Friday. Chris Lundshøj salgs- og markedsansvarlig for Norden og Baltikum i det irske lavprisselskapet, forteller at Ryanair har en hel uke med gode tilbud akkurat nå. Frem til Cyber Monday, i år 26. november, har Ryanair gunstige dagstilbud til ulike destinasjoner. Lundshøj oppfordrer kundene å sjekke www.ryanair.com jevnlig, for selskapet annonser aldri sine tilbud i forkant av et salg. I skrivende stund, registrerte vi at Ryanair hadde priser helt nede i 149 kroner mellom Alicante og Torp flyplass. På en kjapp undersøkelse av strekningen Alicante til Stockholm fant vi priser på SEK 159 per person per vei med Ryanair i januar og februar.

Knut-Morten Johansen informasjonssjef i SAS forteller at selskapet startet sitt Black Friday salg kl 18 torsdag 22. november. Salget varer ut mandag 26. november (altså til og med Cyber Monday).

(Foto: SAS, www.sasgroup.net)


For mange som ”overvintrer” i Spania, er det verd å merke seg at billettene du kjøper under Black Friday salget hos SAS, kan benyttes helt frem til 17. mai. Hos Norwegian varer reiseperioden for Black Friday billetter ut mars måned.

På sas.no fant vi uten problemer billetter til rundt 500 kroner per vei på strekningen Alicante-Gardermoen i januar og februar. I april fant vi til og med billetter helt nede i 420 kroner på samme strekning. Også mellom Stockholm og Alicante fantes det billetter til omtrent 500 kroner på nyåret hos SAS.

I likhet med Norwegian har SAS også gunstige priser til destinasjoner både i Europa og resten av verden de neste dagene.

Sjekk www.sas.no, www.sas.se eller www.sas.dk.  

God prisjakt!

Hilsen Oliven & Poteter!

Følg oss på:                     www.Olivenogpoteter.blogspot.com
Send oss noen ord:      olivenogpoteter@gmail.com
Facebook:                       www.Facebook.com/Olivenogpoteter
 
Vi publiserer nye artikler hver mandag og fredag. Noen ganger litt oftere.

Kommentarer